Passa al contingut principal

NERVIS PERIFÈRICS


SÍNDROME DEL TÚNEL CARPIÀ


ATRAPAMENT DEL NERVI CUBITAL


TUMORS DE NERVIS PERIFÈRICS


MERÀLGIA PARESTÈSICA
A part del dolor radicular o ciàtic, per compressió d'una arrel nerviosa originada a nivell de la columna vertebral, hi ha altres tipus neuràlgies (dolors d'origen nerviós) que poden irradiar cap a les extremitats inferiors.

La meràlgia parestèsica és una patologia relativament freqüent, encara que no sempre fàcil de diagnosticar. Fa referència a la compressió o atrapament de nervi femorocutani durant el seu trajecte per sota de lligament inguinal, el qual travessa l'engonal des del pubis fins a la cresta ilíaca. Aquest nervi proporciona sensibilitat superficial a la part exterior de la cuixa i no té cap efecte sobre la capacitat d'utilitzar la musculatura de les cames. Clínicament, els pacients amb aquesta malaltia refereixen formigueig, entumiment i fins i tot ardor i dolor a la cara lateral de la cuixa.

Les causes més habituals de meràlgia parestèsica són les següents: ús de roba ajustada, obesitat o augment de pes, embaràs, esforços físics significatius, traumatismes en el trajecte del nervi (per exemple, lesions amb el cinturó de seguretat en un accident de trànsit), cicatrius per intervencions quirúrgiques prèvies, afectació del nervi secundària a diabetis.

Habitualment, l'aplicació de mesures conservadores (usar roba menys ajustada, baixar de pes, etc) i / o el tractament mitjançant analgèsics i antiinflamatoris, solen millorar els símptomes. En alguns casos, quan la clínica persisteix, la cirurgia és una bona alternativa.


ATLAS Spine Institute  
📍Àptima Centre Clínic - Terrassa
📍Àptima Centre Clínic - Sant Cugat del Vallès
📍Consorci Hospitalari de Vic
📲 630526661